Ponad dwustu lekarzy i naukowców zebrało się, aby wspierać aby pomóc w leczeniu zakażeń zakaźnych i zmniejszyć liczbę hospitalizacji, przyjęć na OIOM i zgonów.
Lekarze wzywają wszystkie rządy i systemy opieki zdrowotnej na całym świecie do natychmiastowego zalecania i dystrybucji witaminy D wśród dorosłych populacji.
Na długo przed COVID-19 większość światowej populacji była fizycznie przygotowana do zarażenia. Dzieje się tak, ponieważ 70 procent światowej populacji ma niedobór witaminy D i ma słabą funkcję odpornościową. Wszystkie aktualne badania medyczne pokazują, że niedobór witaminy D jest wspólnym mianownikiem towarzyszącej hospitalizacji, przyjęciu na OIOM, ciężkiej chorobie i śmierci.
Witamina D jest niedroga i nietoksyczna. Mógł już zostać dostarczony ludziom na całym świecie podczas pandemii, ale władze zdrowia publicznego od NIH po CDC haniebnie przyjęły odwrotne podejście, prowadząc do niepotrzebnego cierpienia i śmierci.
Rozwiązanie problemu niedoboru witaminy D powinno być najwyższym priorytetem rządów na całym świecie
Niedobór witaminy D jest medycznie definiowany jako mniejszy niż 20 ng / ml (50 nmol / l) i dotyka ponad 33 procent populacji. Niedobór witaminy D jest definiowany jako mniejszy niż 30 ng / ml (75 nmol / l) i dotyka ponad 50 procent populacji. Aby uzyskać minimalnie wystarczający poziom witaminy D w krążeniu (30 ng / ml), większości ludzi zaleca się spożywanie 6200 jednostek międzynarodowych (IU) witaminy D każdego dnia.
Niedobór witaminy D występuje częściej u osób o ciemnej skórze , ze względu na wysoką zawartość melaniny, która blokuje wchłanianie światła słonecznego. Niedobór jest również powszechny u osób z nadwagą lub otyłością. Witamina D jest rozpuszczalna w tłuszczach; w związku z tym poziomy krążącej witaminy D są wyższe u osób o prawidłowej wadze. Ludziom żyjącym na półkuli północnej często brakuje, zwłaszcza zimą, kiedy przebywają w pomieszczeniach i z dala od światła słonecznego. Populacja osób starszych również jest niewystarczająca, zwłaszcza jeśli tkwią w domach opieki, które odgradzają ich od światła słonecznego.
Lekarze przeanalizowali ponad 188 artykułów naukowych na temat witaminy D i są zgodni:
• Wyższe poziomy witaminy D we krwi są związane z niższymi wskaźnikami zakażeń SARS-CoV-2.
• Wiele publikacji wskazuje, że witamina D wpływa silniej na COVID-19 niż większość innych schorzeń, ze zwiększonym ryzykiem przy poziomach poniżej 30 ng / ml (75 nmol / l) i znacznie większym przy poziomach poniżej 20 ng / ml (50 nmol / l) .
• Wyższe poziomy D są związane z mniejszym ryzykiem wystąpienia ciężkiego przypadku (hospitalizacja, OIT lub zgon).
• Badania interwencyjne i randomizowane badania kontrolowane wskazują, że witamina D może być bardzo skutecznym leczeniem.
• Wiele artykułów ujawnia kilka biologicznych mechanizmów, za pomocą których witamina D wpływa na COVID-19.
• Modelowanie wnioskowania przyczynowego, kryteria Hilla, badania interwencyjne i mechanizmy biologiczne wskazują, że wpływ witaminy D na COVID-19 jest najprawdopodobniej przyczyną, a nie tylko korelacją.
• Pandemia COVID-19 utrzymuje się w dużej mierze w wyniku zakażenia osób z niskim poziomem witaminy D, a zgony dotyczą głównie osób z niedoborem.
Najważniejszym obowiązkiem zdrowotnym jest zajęcie się podstawowym niedoborem odporności
Lekarze i naukowcy zgadzają się, że wszyscy dorośli powinni przyjmować codziennie 10000 IU witaminy D3 przez co najmniej dwa tygodnie, aby zapewnić wystarczający poziom krążącej witaminy D we krwi. Zalecają również, aby każda osoba dorosła codziennie przyjmowała 4000 IU witaminy D3, aby utrzymać zdrowy poziom. Zalecają, aby grupy wysokiego ryzyka (ciemna skóra, nadwaga) przyjmowały podwójną ilość. Pacjentom hospitalizowanym z COVID-19 należy podać wyższą dawkę, która pomogła pacjentom w wyzdrowieniu w dwóch ważnych badaniach 2020 . Pacjenci, którzy otrzymywali 60 000 IU witaminy D dziennie przez 7 dni, byli bardziej narażeni na wyzdrowienie bez powikłań lub śmierci.
Lekarze zalecają również przyjmowanie witaminy C w dawce 500 mg dwa razy dziennie. Ponieważ witamina C jest rozpuszczalna w wodzie, najlepiej spożywać ją z przerwami w ciągu dnia. Całe źródła pożywienia obejmują owoce cytrusowe, camu camu i jagody amalaki. Większość ludzi ma również niedobór minerału selenu. Lekarze ci sugerują 200 mikrogramów selenu dziennie. Cynk jest równie ważny dla zatrzymania replikacji wirusa i może być spożywany w dawkach 30 mg dziennie.
Kwercetyna, naturalny pigment roślinny i przeciwutleniacz, może pomóc w przyswajaniu cynku w komórkach. Lekarze zalecają 250 mg dwa razy dziennie. Ponieważ ciężka choroba zakaźna wykazuje oznaki krzepnięcia krwi i zakrzepicy , lekarze zalecają aspirynę (325 mg / dzień) do czasu utrzymywania się objawów. Tlenek azotu jest również ważny dla utrzymania wysokiego poziomu tlenu we krwi. Lekarze zalecają witaminy z kompleksów B w całej żywności, które są silnie skoncentrowane w produktach spożywczych, takich jak burak i spirulina. W celu dalszego leczenia lekarze zalecają receptę na iwermektynę, sprawdzony środek przeciwwirusowy .
82% spadek liczby zgonów po programie suplementacji witaminą D odnotowano w hiszpańskim regionie.
9 na 10 zgonów z powodu COVID-19 można by było zapobiec – Co na to Polscy „eksperci” z TV ?
Originally posted 2021-04-26 16:27:50.